AKSARAY / MERKEZ - Sarayhan Şehit Süreyya Kınay Ortaokulu

Mrt

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi ve milli mutabakat metni olan İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 kabul edildi.12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla okulumuzda tören düzenlendi.

Ara

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Biz de öğrencilerimizin yerli malı bilincinin oluşması adına okulumuzda Yerli Malı Haftasını kutladık.

Ara

Bugün okulumuza bilimsel deneyler yapmak ve robotik kodlamayı tanıtmak için Aksaray Bilim Merkezinden gelerek öğrencilerimize eğlenceli bir şekilde sunum yaptılar. Köyümde Bilim Var projesi ile okulumuza gelen ve eğlenceli bir şekilde bilimi tanıtan, bilimsel gösteriler yapan, öğrencilerimize kek ve meyve suyu ikram eden Bilim Merkezi yöneticileri ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz. Aksaray Belediye Başkanı Sn Dr. Evren DİNÇER' e köy okullarına yapmış olduğu bu projeden dolayıda ayrıca teşekkür ederiz.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ OKULUMUZDA YAPILAN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. Biz de Sarayhan Şehit Süreyya Kınay Ortaokulu olarak bu günü andık.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ekm

Yeni su depomuza kavuştuk. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

Aksaray Belediyesi tarafından 4.sü düzenlenen geleneksel kitap günlerine okulumuz öğrencileri de katıldı.

Ekm

Okulumuzda Sivil Savunma ile ilgili tatbikat yapıldı. Okulumuz 52 saniye içerisinde tamamen boşaltılarak başarılı bir tatbikat gerçekleştirildi.

Ekm

Bursluluk sınavını kazanan öğrencilerimize okul idaremiz tarafından hediye verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Eyl

Aksaray Valiliğinin başlatmış olduğu 'AKSARAY OKUYOR PROJESİ' kapsamında yapılan okuma saatinde öğretmen ve öğrencilerimizde kitaplarını okudular.

Eyl

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılının ilk okuma etkinliğini yaptık.