AKSARAY / MERKEZ - Sarayhan Şehit Süreyya Kınay Ortaokulu

May

Okulumuz 6/A sınıfı öğrencilerinin, Türkçe öğretmenlerinin (Feramuz ERTÜRK) rehberliğinde, kendilerinin yazıp oynadıkları 'Uzay Gezisi' adlı tiyatro gösterime girdi.

Nis

23 Nisan kutlamaları okulumuzda şiirler, yarışmalar ve yapılan etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı

Türk milleti 18 Mart 1915’te tarihe adını altın harflerle yazdırdı ve Çanakkale’de çok büyük bir zafer kazandı. Çanakkale'nin "geçilmezliği" tüm dünyaya ispat edildi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü ülke genelinde coşkuyla kutlanırken okulumuzda da yapılan etkinlik ve okunan şiirlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Mrt

Jandarma trafik ekipleri okulumuzda öğrencilerimize trafikle ilgili eğitim verdi.

Mrt

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey, kürsüden vatan dolu o satırları okumaya başladı. Salonda alkış tufanı koptu, büyük coşku yaratan şiir dört defa ayakta dinlendi. 12 Mart 1921'de yapılan oylamayla Milli Marş olarak kabul edildi. Okulumuzda İstiklal Marşı'nın kabulünü 103. yıl dönümü kutlandı.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı başarıyla yapılmıştır.

Ara

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bizde toplumsal tutum bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftasını okulumuzda gerçekleştirdik.

Kas

Öğretmenler Günü okulumuzda yapılan etkinliklerle kutlandı.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde okulumuzda şiirler okundu ve etkinlikler yapıldı.

Kas

Cumhuriyet Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle kutlandı.

Ekm

13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk karnemizi tamamladık.

Haz

Okulumuzda düzenlenen 23 Nisan kutlamasında yapılan yarışmalarda 1. olan öğrencilerimize madalyaları verildi.

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 103. yılını gurur ve coşkuyla kutladığımız Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini rahmet ve şükranla anıyoruz. Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

Mrt

Kocaman bir dünya savaşının sadece bir cephesi olsa da, Çanakkale hem kazanan hem de kaybeden için pahalıya mal oldu.. Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de hem karada hem denizde verilen mücadelelerde iki taraf 500 binden fazla zayiat verdi.

Çanakkale Savaşı Türk Tarihine damga vurmuş bir savaştır. Bu savaş tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Türk Milleti bu savaşta pek çok kardeşini kaybetmiştir. Ancak yine de millet birlik olmuş ve çok büyük bir zaferi elde etmiştir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 108. yıl dönümü okulumuzda okunan yazı, şiir ve yapılan etkinliklerle kutlandı.